Megszólalt a nemi erőszakkal vádolt Bryan Singer

2014.04.25. 08:50

Felháborítónak, gonosznak, és teljesen hamisnak nevezte az ellene felhozott vádakat Bryan Singer rendező. Azt is bejelentette, hogy nem vesz részt a következő X-Men-film, az általa rendezett X-Men: A jövendő múlt napjai promóciós kampányában.

"Az állítások felháborítóak, gonoszak és teljesen hamisak. Nem akarom, hogy ezek a fikciók eltereljék a figyemet az  X-Men: A jövendő múlt napjairól. Ez a fantasztikus film szeretettel készült, és egyike karrierem legnagyobb élményeinek. Szóval a hihetetlenül tehetséges színészek és a stáb iránt érzett tiszteletből úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a filmhez kapcsolódó médiaeseményeken" - írta közleményében. Azt is hozzátette, hogy köszöni a család, a barátok és a rajongók támogatását.

Ahogy az Index is megírta, egy Micheal  Egan nevű férfi vádolja nemi erőszakkal és más súlyos bűncselekményekkel Singert és még legalább négy hollywoodi hatalmasságot.  Egan szerint Singer 1999-ben, amikor még csak 17 éves volt többször is megerőszakolta. Egan azt mondja, már 1999-ben is feljelentést tett Singer ellen, viszont szerinte 1999 végén és 2000 elején, amikor ismét bejelentette, hogy molesztálták, a hatóságok nem voltak hajlandóak foglalkozni az ügyével. 

A vád szerint Egan befolyásos hollywoodiak szexpartijain járt, ahol több társával együtt leitatták és kábítószer fogyasztására kényszerítették. Egy kaliforniai buliban ismerkedett meg Singerrel, egy bizonyos Marc Collins-Rector házában, ami közismert volt a hatalmas orgiáiról. (Collins-Rectort azóta elítélték szexuális bűncselekményekért.) Egan modell és színész szeretett volna lenni, ami állítása szerint kapóra jött Collins-Rectornak és Singernek. A két férfi egy házibuliban zaklatta és orális szexre kényszerítette. Ez volt az első alkalom, de állítása szerint ezután még többször is megtették vele.

A felkavaró részletekről, és az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashatnak. A következő X-Men-film május 22-én kerül a magyar mozikba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport