Pár poén is kellett volna Kate Upton mellé

2014.04.25. 15:40

2014 Cameron Diaz éve lesz, legalábbis múlt héten még ezt gondoltam róla a Sex Tape és A csajok bosszúja előzetesei alapján. Az utóbbi simán előrevetített egy fergeteges női Másnaposokat, amiben jobbnál jobb csajok sakálrészegen mindenféle vicces dolgot művelnek, ám a végeredmény inkább egy női Adam Sandler-film lett, gatyába fosással, retikülbe rókázással és Kate Upton pattogó gigamelleivel.

Kate Upton mellei táncot járnak a tengerparton

A film sztorija egy az egyben benne van a trailerben. A Trónok harca közönségkedvenc fenegyereke, a Jamie Lannister alakító Nikolaj Coster-Waldau pont azt a fajta elegáns és üresfejű üzletember archetípust alakítja, akinek a Playboy magazin karórareklámjai és címlaplányai jelentik a mindenkori igazodási pontot. És aki azt hiszi, büntetlenül megúszhatja, ha egyszerre gyömöszöli a vállalkozásaiba besegítő asszonykát (Leslie Mann), a férfifaló ügyvédnőt (Cameron Diaz) és az üresfejű bikinis bombázót (Kate Upton).

Természetesen a félrekúrások kiderülnek, de ahelyett, hogy a három csaj egy vicces cicaharcban megtépné egymást, egy szürreális fordulattal békét kötnek, és pont olyan öribarik lesznek, mint a Cosmopolitan kamucikkeinek főszereplői, hogy aztán véget nem érő jelenetekben próbálgassák egymás ruháit és kovácsoljanak tervet az "álomférfi" megszívatására. A csajozógép főhős kicsapongásai miatt a lányok egy csúnya nemi betegséget is be tudnak kamuzni, de kit érdekel a realitás?

Mi volt jó A csajok bosszújában?

  • Cameron Diaz 41 évesen dögös! Oké, már nem néz ki olyan jól, mint amikor 20 évvel ezelőtt Jim Carreyt csábította el egy vörös koktélruhában, de azért most is jól állt rajta a bikini. És viccesen fut sántikálva a strandon.
  • Leslie Mann meg már 42 éves, de még most is ugyanaz a cuki városi lány, mint a '97-es Az őserdő hősében.
  • Jó látni, hogy Hollywood a Trónok harca miatt felkapta Nikolaj Coster-Waldaut, bár ő itt csak a szegény ember Bradley Coopere lehetett
  • Oké, ez a jelenet egész jó volt:
kate-upton-gif-from-the-other-woman-trailer-2.gif
Fotó: Twentieth Century Fox Film Corporation / LBI Productions

Jó A csajok bosszúja?

the-other-woman-2014-poster02

Port.hu: 4,3 csillag
IMDb: 6,2 pont
Rotten Tomatoes: 38%
Metacritic: 45%
Index-ítélet: 4/10

És mi volt rossz? Minden más, sorolom:

  • A csajok bosszújában úgy záporoznak a hashajtó miatt befosós, másnaposan kutyával smárolós, herenyalós és szőnyegre szarós poénok, mintha sosem láttunk volna ilyesmit az elmúlt 20 év vígjátékaiban
  • Ami persze nem baj, ha a jelenet vicces. De itt egy sem volt az. A néző csak várja és várja, hogy majd biztos jön a poén, de mindig elmarad.
  • A forgatókönyvírók úgy-ahogy kidolgozták a feleség karakterét, aki még jellemfejlődést is kap (a menő ügyvédnő hatására otthonülő szürke kisegérből bulizós bombacsaj lesz), Kate Uptonnal viszont látványosan nem tudtak mit kezdeni azon túl, hogy van két nagy csöcse. Pedig egy rakás poént benyöghetett volna a férjszívatásokat kitervelő jelenetekben.
  • Kate Upton csapnivaló színésznő, ráadásul ha nem bikiniben van, a ráaggatott, dekoltázs nélküli ruhákban Willendorfi Vénusznak néz ki.
  • Cameron Diaz kicsapongó karaktere is fejlődik a történetben, még a Nagy Őt is megtalálja, csak az a baj, hogy egy teljesen átlagos, pocakos-körszakállas ácsféle képében (Taylor Kinney), aki teljesen súlytalan a filmben.
  • A szereplők csak beszélnek az arcon csúszós fergetegpartikról, mi meg szinte sosem láthatjuk ezeket. Tipikus példa: Cameron Diaz egy férfiingben fekszik az ágyban, az új fiúja pedig elmeséli neki, hogy bevodkázva sztriptízt nyomott, aztán vadul rámászott. Mi viszont sajnos nem látunk az egészből semmit.
  • Don Johnson teljesen felesleges figura a filmben, ráadásul 64 évesen botrányosan rosszul utánozza a vén fejjel is mindig csajozó Michael Douglast.
  • Nicki Minaj tompora botrányosan nagy és amorf, simán le lehetne forgatni vele valami horrort, tökéletes lenne például a női Quasimodo szerepére.