Ma kifejezetten jó művészfilm-rajongónak lenni

2014.05.16. 08:53

Ma tartják az Artmozik éjszakáját, ami azt jelenti, hogy szombat hajnalig 34 aktuális és a közelmúltban bemutatott filmet vetítenek a fővárosi Toldi, Művész, Puskin, valamint a nemrég újranyitott Tabán moziban. Lesz A nagy szépség, A Wall Street farkasa, a Halhatatlan szeretők és a magyar Viharsarok is.

Premier előtt vetítik a Csúnya, gonosz bácsik című izraeli thrillert, amelyben két férfi a törvényes határokat átlépve próbálja megtudni, mi történt egyikük brutálisan meggyilkolt kislányával. Az olykor fekete komédiába hajló filmet Quentin Tarantino 2013 legjobb filmjének nevezte.

Szintén az országos bemutató előtt tekinthetik meg az éjszakázók Az ötödik kerék című olasz vígjátékot és a Dollár, kanna, szerelem című amerikai filmet. A fesztivál látogatói láthatják elsőként a Coen-testvérek Cannes-ban 2013-ban díjazott filmjét, a Llewyn Davis világát, amely a hatvanas évekbeli New York-i művészlétbe vezeti be a nézőt. A Grace - Monaco csillaga című életrajzi drámát viszont valamiért nem mutatják be.