A Godzilla rendezőjére bízzák az egyik Csillagok háborúja-spinoffot

2014.05.23. 10:30

Nemcsak a gyártó stúdió, a mindössze második filmjét jegyző Gareth Edwards is jól járt a Godzilla sikerével (216 167 036 dollárnál tart 160 milliós gyártási költségre), hiszen a Disney leszerződtette a 2016-ban mozikba kerülő Csillagok háborúja-spinoff mellé. A film forgatókönyvét Gary Whitta (Eli könyve) írja majd, és egyelőre csak annyi biztos, hogy 2016 december 16-én kerül majd mozikba, de hogy miről (kiről?) fog szólni, az nem.

A találgatások, és a Hasbro játékgyár kiszivárgott listája alapján Edwards igencsak a Boba Fett fejvadászról szóló filmet irányítja majd, de persze semmi nem szentírás, akár rendezhet egy Az ifjú Yoda kalandjai: A tanonc című intergalaktikus kalandfilmet is. A két ikonikus karakter mellett Han Solo az, aki saját filmet kaphat, illetve Luke Skywalker időskori kalandjai.

Edwards egy sajtóközleményben köszönte meg a bizalmat, és hatalmas Star Wars-rajongóként óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy rá esett a stúdió választása. A spinoffokkal kapcsolatban Bob Iger, a Disney elnöke azt nyilatkozta korábban, hogy legalább hármat le akarnak forgatni, és a filmeket a Csillagok háborúja VII, VIII és IX moziba kerülése közötti években mutatnák be.

A rendező a a Godzilla előtt csak egy, Monsters című alacsony költségvetésű (félmillió dollárból kijött) scifit rendezett csak. A szörnyfilm sikere után a stúdió sietve leigazolta a második és harmadik részhez is, de mivel ezek még előkészítés alatt sem állnak, van ideje Boba Fett-filmet forgatni.