Katie Holmes is beszállt az új holokausztfilmbe

2014.06.04. 12:20

Katie Holmes, Daniel Bruhl és Elizabeth McGovern is szerepel majd a Weinstein Company új filmjében, amely a második világháború utáni korszak egyik legnagyobb műkincsvitáját dolgozza fel. A Woman is Gold című filmet, amely Nagy-Britanniában, Ausztriában és az Egyesült Államokban játszódik, május 23-án kezdték el forgatni.

Helen Mirren alakítja Maria Altmannt, aki hosszú jogi csatározás után kapta vissza az osztrák államtól családja Klimt-festményeit, köztük a nagynénjéről készült aranyszínű portrét, erre utal a cím is. A filmben szerepel Ryan Reynolds, Katie Holmes, Daniel Bruhl és Elizabeth McGovern is.

Maria Altmann osztrák zsidó családban született, és a nácik elől menekült 1942-ben az Egyesült Államokba, ahol 2011. februári haláláig élt. Annak az Adele Bloch-Bauernek volt az unokahúga, akiről Gustav Klimt a híres portréját festette a férj, Ferdinand Bloch-Bauer megrendelésére.  Altmann közel tíz évig tartó jogi csatározás után kapta vissza az osztrák államtól az öt Klimt-festményt. Ezeket később elárverezték:  az Adele-portréért Ronald Lauder milliárdos üzletember és műgyűjtő 135 millió dollárt adott, ezzel a kép az egyik legdrágább alkotás lett, amely valaha megfordult árverésen.

A filmet a The Weinstein Company gyártja, így könnyen elképzelhető, hogy az Oscar-hajrában is találkozunk majd a Woman is Golddal.