Észak-Korea berágott James Francóra

2014.06.23. 12:19

James Franco és Seth Rogen új, The Interview (Az interjú) című filmje alaposan kiakasztotta az észak-koreai rezsimet. A film arról szól, hogy a két főszereplő tévés műsorvezetőt beszervezi az amerikai kormány, hogy miközben Kim Dzsongunnel készítenek exkluzív interjút, öljék meg az államfőt. 

The Interview (2014) előzetes

Kim Mjongcsol, az igen hülye nevű, "Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti béke intézete" szervezet szóvivője szerint a film az amerikai társadalom kétségbeesését jelzi, bár kilátásba helyezte, hogy Kim Dzsongun minden bizonnyal megnézi majd a filmet, amiben Randall Park, koreai-amerikai színész személyesíti meg.

Kim Mjongcsol megjegyezte, hogy igen ironikus, hogy pont az amerikaiak forgatnak filmet egy külföldi államfő elleni merényletről, hiszen

Az országuk pontosan ezt teszi éppen Afganisztánban, Irakban, Ukrajnában és Szíriában - beavatkozik egy állam belügyeibe. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy John Fitzgerald Kennedyt is amerikaiak lőtték le. Én Barack Obama elnök helyében nagyon óvatos lennék, még a a végén a saját hadserege végez vele.

Az észak-koreai tisztségviselő szerint az amerikai filmek mind rosszak, tele vannak robbanásokkal és merényletekkel, míg a britek sokkal elegánsabb filmeket készítenek. 

James Bond egy nagyszerű karakter, a róla szóló filmek sokkal szórakoztatóbbak, mint az amerikaiak. 

Biztos nem látta a a 2002-es Halj meg máskor című filmet, amiben Bond az észak-koreai hadsereggel akasztotta össze nem létező bajszát, és amit az észak-koreai kormány mocskos, elátkozott hazugságnak nevezett annak idején.