Denzel Washington is játszhatná Hitlert

2014.07.01. 11:14

Teljesen mindegy, hogy ki játssza majd Adolf Hitlert a Timur Vermes könyvből készült Nézd, ki van ittben, a lényeg az, hogy elhiggyék a nézők, hogy tényleg a Führert látják, mesélte az író a Népszabadságnak.

Vermes 2013-as Nézd, ki van itt című könyve arról szól, hogy Adolf Hitler visszatér a mai szülőhazájába, aminek a multikulti demokráciájával nem igazán tud mit kezdeni, de aztán összeszedi magát, saját honlapot, majd tévéműsort is kap, ahol a mai német politikusokkal ül le beszélgetni. A könyvet a Könyvesblog a hét könyvének válaszotta.

A müncheni Constantin Films decemberben jelentette be, hogy megfilmesítik Vermes regényét. Rendezőről és főszereplőről egyelőre nincsenek hírek, de az utóbbira rákérdezett a Népszabadság, az író pedig ezt válaszolta:

Nem a külső számít, hanem az, hogyan viselkedik és beszél. Hogy a néző azt gondolja: igen, másként néz ki, mint a Führer, de amit mond, az autentikus és követhető. Vagyis képes hatni a publikumra.

Felőle akár színes bőrű színész, akár Denzel Washington is játszhatná Hitlert, a lényeg az, hogy alakítás hiteles és értelmes legyen, írja a Népszabadság.

A Constantin Films 2015-re tervezi a Nézd, ki van itt bemutatóját.