Mítoszt teremtene Del Toro a Tűzgyűrűből

2014.07.04. 12:05

Guillermo del Toro rendező a Wall Street Journalnek mesélt telefonon a Tűzgyűrű második részéről. Ami kiderült:

  1. a második részben, aminek most 2017 a tervezett bemutatója, sokkal többminden kiderül majd a mitológiáról
  2. az animált sorozat, ami valószínűleg 2016-ban indul, klasszikus előzménysorozat lesz.

Del Toro folyton hangoztatja, milyen büszke rá hogy a Tűzgyűrű nem képregény alapján készült,  hanem saját ötlet, most is arról beszélt, hogy még több világépítést szeretne. A két dolog, amiről ígéri, hogy tényleg sokkal több szó lesz, a pilóták tudatát összekötő driftelés és a furcsa átjáró, amin keresztül átjöttek a kaijuk.

Például hogy került oda a portál? Van erre a kérdésre egy nagyon érdekes válaszunk.

Az animációs sorozat, amiről még nem dőlt el, melyik csatornán megy majd, az előzményekről fog szólni. Még semmi nem biztos, de valószínűleg a jägerpióták mindennapjainak bemutatása lesz az alapfelállás: lesznek epizodikus történetek, és szó lesz a kiképzésükről is.

Az interjú alapján Del Torot az animáció is leginkább a kánonépítés miatt érdekli. „A legfontosabb, hogy kiterjesszük a Tűzgyűrű világát. Nagyon örültem, amikor megjelent a filmből készült első képregény, ez a sorozat a következő három évben folytatódni fog. Mire megjelenik a második film, egy éve megy majd az animált változat is [...]. Azt reméljük, mire beülnek a nézők a második filmre, egy egészen ismerős világban találják majd magukat.”