Meghalt a Texasi láncfűrészest túlélő színésznő

2014.08.06. 08:38

65 éves korában, Houston melletti otthonába hunyt el Marilyn Burns, az egyik legendás sikolykirálynő, aki Tobe Hooper 1974-es, A texasi láncfűrészes mészárlás című filmjében játszotta a női főszereplő, Sally Hardesty karakterét. Ő az a csaj, aki a testvérével és barátaival kódorog a temetőben, és a végén az egyetlen, akit Bőrpofa nem tud felaprítani.

Burns Texasban nőtt fel, pályafutását középiskolás korában, egy kisebb szereppel kezdte, Robert Altman Brewster McCloud című filmjében. Utána George Roy Hill osztott rá egy epizódszerepet a A nagy Waldo Pepper című filmjében, amiben Robert Redford volt a főszereplő.

Burns igazán jól viszont a horrorfilmekben érezte magát: A texasi láncfűrészes mészárlás után szerepelt Hooper 1977-es, Eaten Alive (Élve elfogyasztva) című filmjében, amiben egy őrült hoteltulajdonos a szállóvendégekkel etette aligátorát, de feltűnt a Kiss Daddy Goodbye és a Future-Kill címűá filmekben is.

1976-ban a Manson-család egyik tagját, Linda Kasabiant játszotta el a Helter Skelter című tévéfilmben, és cameózott a A texasi láncfűrészes mészárlás: az új generáció című horrorban is. A nagy kiugrást jelentő, 1974-es horror forgatásáról azt nyilatkozta később, hogy nem bánta, amikor véget ért, mert teljesen beleélte magát a szerepbe, és nem volt túl jó hangulatban a felvételek közben sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport