Nem hagyják a Trónok Harca istenkáromló meztelenkedését

2014.08.26. 18:38

Megtiltotta a horvát katolikus egyház, hogy meztelen jelenetet vegyen fel egy dubrovniki templomban a Trónok harca című sorozat stábja - értesült a horvát RTL televízió, írja az MTI.

Információik szerint a népszerű sorozat ötödik évadának egyik kulcsjelenete lenne, hogy Cersei Lannister királyné, akit a brit színésznő, Lena Headey alakít, pucéran jelenik meg a Szent Miklós-templomban, majd végigsétál az utcán egészen a Sponza-palotáig.

Dubrovnik püspöksége azonban istenkáromlónak tartja, hogy meztelen jelentet forgassanak egy szent helyen, ezért nem engedélyezi a felvételt.

Az egyház döntése miatt a forgatócsoportnak most új helyszín után kell néznie. Felmerült, hogy megépítik díszletként a templom pontos mását, bár ez valószínűleg jelentős késedelmet okozna.

Az amerikai alkotók nem először kerültek szembe a horvát egyházzal. A Slobodna Dalmacija horvát napilap számolt be korábban arról, hogy Sibenik város püspöksége is megtiltotta forgatást a Szent Jakab-katedrálisban. „A sorozat tartalma és az üzenete nem egyezik azzal, amit az egyházi törvények írnak elő arról, hogy mi jelenhet meg egy templomban" – hangsúlyozta Mrinko Mlakic, a püspökség főkáplánja, hozzátéve, hogy a sorozatban látható meztelenség, erőszak, homo- és biszexualitás nem egyezik az egyház értékeivel.