Ridley Scott Budapesten forgat Matt Damonnal

2014.08.26. 08:49

Budapesten forgatja következő filmjét Matt Damonnal a főszerepben Ridley Scott. Ez pedig nem lesz más, mint az Amerikában népszerű, The Martian című könyv feldolgozása. A Marson játszódó sci-fit Andy Weir író ingyen publikálta a saját weboldalán. Később a Kindle-tulajdonosok kérésére az Amazonon keresztül is elérhetővé tette, de csak 99 centet kért érte. A Kindle-verzió hamar az Amazon toplistájának az élére ugrott, három hónap alatt 35 ezer példányt adtak el belőle. The Martian egy magányos űrhajós kalandjairól szól, akárcsak a Gravitáció, csak a halottnak hitt űrhajós most a Marson próbál túlélni.

A forgatás novemberben kezdődik, Scott elmondta, hogy Budapesten dolgoznak majd, a Marson játszódó részeket pedig Jordániában, a Rum folyó kiszáradt medrének környékén, a világ egyik legszebb sivatagi táján szeretné felvenni. Azt mondta, hogy leginkább itt hasonlít a táj a Földön a Marsra. A filmet 2015 novemberében szeretnék bemutatni Amerikában.

A 76 éves Scott nem sokat pihen: Exodus: Istenek és királyok című monumentális történelmi filmje idén decemberben jön a mozikba, de már dolgozik egy ideje a Szárnyas fejvadász 2-n és a Prometheus folytatásán is.