Az utcán dugott a Django elszabadult színésznője?

2014.09.22. 15:12

Egyre cifrábban alakul Daniele Watts színésznő rendőrségi ügye: a nőt egy hete verték bilincsbe a Los Angeles-i rendőrök, szerinte azért, mert a férje fehér, ő pedig fekete, és ilyen párok láttán a hatóság azon nyomban azt feltételezi, hogy a fekete nő prosti, a fehér fickó meg a kliense. Watts a Facebookra is feltolt pár fotót, amin bilincsben, sírós arccal látható – a botrány két perc alatt kipattant, jogvédő szervezetek az érintett rendőrök fejét, követelték, mi is írtunk az esetről.

daniele watts brian lucas kabc a l

A Los Angeles-i rendőrség kategorikusan tagadta a vádakat, és azt hajtogatták, hogy lakossági bejelentést kaptak egy utcán paráználkodó párról, akikre pompásan illett Watts és férje személyleírása. Igazoltatták őket, de ezt a nő megtagadta, mondván, ő nem csinált semmit, és hagyják már békén. A rendőrök ezt követően foganatosítottak intézkedést , amit persze Watts nehezményezett, mert ki szereti, ha bilincsbe verik kérés nélkül.

Tegnap este óta azonban más irányban kezdett el feküdni a közmondásos leány: a rendőrök ugyanis egy régóta életben levő rendeletnek megfelelően az egész ügyet felvették, onnantól kezdve, hogy kiszállnak az autóból. A kiszállásra eleve egy lakossági bejelentés nyomán került sor, miszerint

Egy pár itt dug az autóban, tisztán látjuk az ablakból. A pasi lába kilóg az utcára, a nő rajta lovagol. (...) Miután végeztek, egy zsebkendővel törölték le magukat. Aztán kiszálltak.

A rendőrök a személyleírás alapján beazonosították Wattsot és férjét, és amikor elkérték a papírjaikat, a nő előhúzta a ki vagyok én és a rasszista kártyát - legalábbis erről tanúskodik az a hangfelvétel, ami a TMZ.com birtokába került

A rendőrök azt is állítják, hogy nem akartak letartóztatni senkit, de hát ha az autóban dugtak, akkor csak mondani kel nekik valamit, legalább egy ejnyemár, nem lehetne ezt otthon?-t. Ehhez kellett volna a nő neve is, de ő inkább azzal nyitott: most az a baj, hogy ő fekete? Messze még az ügy vége, viszont az új bizonyítékokat látva azok a polgárjogi szervezetek, amik a rendőröket kutyázták egy hete, most felszólították a párt, hogy kérjenek bocsánatot a rendőröktől.