Így még nem látta Az elveszett frigyláda fosztogatóit

2014.09.23. 09:34

Steven Soderbergh tavaly jelentette be, hogy a Mellékhatások volt az utolsó mozifilmje. Vagyis az utolsó előtti, mert utána még forgatott egy HBO-filmet, a Túl a csillogáson címűt Matt Damonnal és Michael Douglas-szel. Ez a melegségét egész életében titkoló Liberace-életrajz benne volt a 66. cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában is. (Kritikánkat a filmről itt lehet elolvasni.)

Azóta Soderberg még inkább elmélyedt a tévés munkában, A sebész című sorozattal van elfoglalva, és tényleg nem rendezett több mozit. Arra sem vállalkozott, hogy megrendezze a nagy sikert aratott férfisztriptízes Magic Mike folytatását, a Magic Mike XXL-t, bár azért rajta tartja a szemét a készülő filmen.

Hogy a tévés munkák mellett mit csinál, az most derült ki. Például dolgozott egy sort Steven Spielberg klasszikusán, Az elveszett frigyláda fosztogatóin. Nem is akárhogy: fekete-fehér némafilmet készített belőle. A filmet itt lehet megnézni, és elolvasni a rendező hosszas fejtegetését arról, hogy miért is vállalkozott erre. Többek között azért, mert ezzel még inkább ki tudja emelni Spielberg zsenialitását. Soderberg visszavonulásáról, korábbi filmjeiről és véleményéről a mostani hollywoodi filmekről pedig itt írtunk hosszabban.