Rowling majdnem kész a Legedás állatokkal

2014.10.06. 12:41

Úgy tűnik, célegyenesbe fordult a Harry Potter-széria spin offjának tervezett Legendás állatok és megfigyelésük-mozifilm. J. K. Rowling, aki maga ír forgatókönyvet az évekkel ezelőtt megjelent Legendás állatok könyvből, a Twitterén jelezte a rajongóinak, hogy az új regénye mellett lassan befejezi a forgatókönyvet is.

A magyarul is megjelent Legendás állatok és megfigyelésük egy roppant szórakoztató, fiktív tankönyv, ebből kellett Harryéknek megtanulniuk, mi a különbség a puffskein nevű, takonyevő, labdaszerű lények és a kviddicsmeccsekhez használt gurkólabdák között.

A könyv persze nemcsak egy vicces szörnyenciklopédia Harry és barátai odafirkált lábjegyzeteivel, hanem tartalmaz egy hosszabb történeti áttekintést is a világjáró varázsló-tudós, Göthe Salamander tollából arról, milyen mágiaügyi minisztériumi osztályoknak és titkos kommandócsapatoknak kell megakadályozniuk, hogy például egy sárkány lángba borítsa fél Londont.

Ebből az alapanyagból simán le lehet forgatni egy Harry Potter-világban játszódó Szellemirtók-történetet, ami még úgy is érdekes lehet, hogy Harry Potter nem is szerepel benne, hiszen a Legendás állatok filmváltozata nagyjából 70 évvel a Bölcsek köve eseményei előtt játszódna. Ezt a Warner is így gondolja, és minden jel szerint David Yatesre bízzák a Legendás állatokkal elindított, Harry Potter nélküli Harry Potter-trilógia rendezését. Az első rész 2016. november 18-án kerül a mozikba. (via Cinemablend)