A Vasember lesz az Amerika kapitány 3. gonosza

2014.10.14. 08:45

Robert Downey Jr. mostanában össze-vissza makogott, amikor különböző beszélgetős műsorokban kérdezték, hogy mi a Vasember jövője és mit tervez vele a Marvel-univerzum feje, Kevin Feige producer. Először azt állította, hogy igen, Tony Stark visszatér, következő nap pedig egy másik kanapén azzal hárított, hogy á, dehogy, nincsenek ilyen tervek, meg különben is, elege van már az ilyesmiből. Erre a Variety azzal állt most elő, hogy a Marvel most tárgyal Robert Downey Jr.-ral, hogy térjen vissza az Amerikai kapitány harmadik részében, ráadásul egy kevésbé hősszerepben.

avengers downey new

A Variety ugyanis azt is megtudta, hogy az Amerika kapitány 3. a Marvel Polgárháború című hétrészes minisorozatán fog alapulni. A sorozatban a szuperhősök akkora pusztítást végeznek, gondolom a munkájuk során, hogy az amerikai kormány törvénybe iktatja: fedjék fel kilétüket és dolgozzanak a kormánynak. Vannak, akik egyetértenek ezzel a törvénnyel, ilyen például Tony Stark, azaz a Vasember, vannak olyanok is azonban, akik fellázadnak ellene, mint Steve Rogers, azaz Amerika kapitány. Az ő összecsapásukról fog szólni a harmadik rész.

A Variety azt is megtudta, hogy Downey majdnem nem tért vissza. Eredetileg a Disney egy sokkal kisebb szerepet szánt a színésznek, de ő kibulizta magának, hogy több időt tűnjön fel a készülő filmben, ezzel pedig sokkal nagyobb gázsit kapjon. A Marvel Entertainment egyik főnöke, Ike Perlmutter ezen annyira kiakadt, hogy megparancsolta, írják ki teljesen a Vasembert filmből. Ezzel persze keresztbe tett az évekig tartó univerzumépítést favorizáló Kevin Feige producernek, akinek már fejben megvan a Marvel elkövetkező hét éve.

Most kalapálják a szerződést, a Variety forrásai szerint Downey nagyjából 40 milliós gázsit és még plusz százalékot kap a filmért, sőt, még azért is bónusz fog neki járni, ha a harmadik rész több pénzt termel, mint a világkörüli 714 milliót kaszáló A tél katonája.