Wes Anderson valami egészen csodálatosra készül

2014.11.11. 12:08

A Playlist ugyanis úgy tudja, hogy Wes Anderson, az olyan általánosan imádott filmek rendezője, mint az Édes vízi élet vagy a Holdfény királyság, most megint animációt fog forgatni. Méghozzá olyan stop-motion technológiával, amilyennel a Fantasztikus róka úrja is készült. 

Egy lisszaboni filmfesztiválon azt is nyilatkozta Anderson, hogy nemcsak hogy animáció lesz a következő filmje, hanem egy olasz neorealista dráma alapján fog készülni, méghozzá az 1954-es Nápoly aranya lesz a kiindulópont. Vittorio De Sica (Biciklitolvajok) filmje hat történetet mesél el a nápolyiak mindennapjaiból, és Anderson is egy ilyesmi hangulatot és szerkezetet szeretne az egyelőre cím nélküli animációjának.

A Playlist még tavasszal beszélt a rendezővel, akkor azt mondta, hogy éppen valami nagyon szokatlanon dolgozik Roman Coppolával, és annyira avantgárd az ötlet, hogy nem is igazán tudja, megvalósulhat-e. Hát egy olasz neorealista dráma remake-je bábanimációban pont ilyesminek hangzik.

A 2014-as Grand Budapest Hotel volt Anderson karrierjének anyagilag legsikeresebb filmje, az egész világon 172 millió dollárt hozott, úgyhogy nem csoda, hogy úgy érzi a rendező, most már bátran kísérletezhet. Például azt nemrég jelentette be, hogy egy vidámparkot tervez.

Emlékeztetőnek itt a Fantasztikus Róka úr előzetese:

Fantasztikus Róka úr - trailer