Nehéz válások és még nehezebb házasságok

2014.11.21. 15:26

Számos film magyarországi premiere lesz látható november 20. és 23. között a III. Zsidó Filmfesztivál keretein belül, amely idén a Művész moziban kerül megrendezésre. 

A fesztiválon látható lesz többek között a második világháború idején játszódó Kódjátszma, amelyben Benedict Cumberbatch alakítja Alan Turing matematikust, valamint a Gett - Viviana Amsalem pere, amely egy válni készülő izraeli nő megpróbáltatásain keresztül mutatja be a férfiak uralta világot. Utóbbi film szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon, a jeruzsálemi filmfesztiválon pedig júliusban a legjobb filmnek járó elismerést és közönségdíjat egyaránt elnyerte. 

The Imitation Game (2014) előzetes

A fesztvál programja azonban nem korlátozódik kizárólag a moziteremre, ugyanis a Hosszúlépés városi séta program keretein belül péntektől vasárnapig egy városi túrán vehetnek részt az érdeklődök, melynek keretein belül híres filmforgatási helyszíneket és rejtett zsinagógákat látogatnak meg. A fesztivál programjának része a Daazo.com-mal közösen indított rövidfilm-pályázat, valamint több kísérőprogram és beszélgetés is.