Táncoló virslikkel hódít Mancs, a mentőkutya

2014.12.02. 13:44

Bár a Mancs életéről készült film még jól is nézhetne a ki, a sztori mégis egy kicsit zavaros az előzetesben, és a kutya nézőpontját bemutató animációs betétek is sikerülhettek volna jobban is. Mindenesetre ha jól értük, akkor Mancsból, a vadóc németjuhászkölyökből a film végére csodakutya lesz, aki cumizik is. Ehhez lehet, hogy köze van annak is, hogy egyszer táncoló virsliket eszik. 

Mancs, a híres magyar mentőkutya 2006-ban pusztult el, 2007 óta filmet akarnak róla forgatni. Köbli Norbert, aki A vizsga című filmet is jegyzi, Szy Katalinnal együtt írt róla forgatókönyvet, de már akkor látták, hogy túl sötét lenne, ha szigorúan a valóságot dolgoznák fel. Pejó Róbert rendező végül egy teljesen fiktív történetet kerekített Mancs sztorijából. A filmben szereplő Mancsot összesen négy kutya játssza: kettő alakítja kölyökkorában, és kettő felnőttként.

A Mancs története a 90-esévekben játszódik egy magyarországi kisvárosban. Fehér Zoltán villamos-szerelő és felesége, Eszter első gyermeküket várják. Zoli elhunyt öreg barátjától egy hiperaktív németjuhász kölyköt örököl, akit épülő hegyi házába fogad be, de felesége előtt titokban tartja. A kutyát Mancsnak nevezi el, minden szabadidejét vele tölti, kitűnő mentőkutyává képzi, azonban hazugságai miatt a családjában és a munkahelyén egyre nagyobb  bajbakeveredik.

A film bemutatja a kiskutya és leendő gazdája találkozását és egymásra találását, a cselekményben nyomon követhetjük, hogyan küzdik le barátaikkal együtt a nehézségeket és válnak valódi, összetartó, profi mentőcsapattá.

A film 375 millió forintból, az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készül, a TV2 együttműködésével. A filmről és a forgatásról bővebben itt írtunk. 

A Mancs január 29-től látható a moziban.  

Mancs - előzetes