Meghalt Lovas Nándor, rendezőasszisztens, gyártásvezető, forgatókönyvíró

2014.12.08. 14:46

Tragikus hirtelenségel meghalt Lovas Nándor fiatal filmes: rendezőasszisztens, gyártásvezető, forgatókönyvíró. Legutóbbi munkája a mozikban most is látható Délibáb című film volt, Hajdu Szabolcs rendezése, ebben forgatókönyvíróként dolgozott. 

Jobbra Lovas Nándor a Harmadnapon című kisfilm forgatásán
Jobbra Lovas Nándor a Harmadnapon című kisfilm forgatásán
Fotó: Mirage Film Studio / Facebook

Lovas Nándor számtalan filmben dolgozott a rendező közvetlen munkatársaként: asszisztens volt A nyomozóban (r: Gigor Attila), a Bibliotheque Pascalban (r: Hajdu Szabolcs), a Drága besúgott barátaimban (r: Cserhalmi Sára), a Csak a szélben (r: Fliegauf Bence), az Aglajában (r: Deák Kriszta). 

Legutóbb a Fleming című Magyarországon készülő sorozatban volt gyártási asszisztens, dolgozott korábban a Társas játékban is, producerként kisfilmeket is készített, mint például az idén Cannes-ban szereplő Provincia (r: Kárpáti György Mór) vagy a Szarajavóban sikert arató Körforgalom (r: Nagypál Orsi).

Hajdu Szabolccsal rendszeresen együtt dolgozott: a Délibáb forgatókönyvét hárman írták közösen: Hajdu Szabolcs, Jim Stark és ő. A Las Vegas-ban készült Dosztojevszkij-adaptációban, A játékosban is dolgozott, mostanában arról lehetett olvasni, hogy ezt a filmet is hamarosan befejezik. 

Lovas Nándor 29 éves volt. 

Temetése Budapesten lesz a Fiumei úti Sírkertben, december 13-án szombaton, 14:30-kor.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport