Peter Jackson nem akar Marvel-mozifilmet

2014.12.22. 08:44 Módosítva: 2014.12.22. 08:46

Nagy bajban lehet Hollywood, hogy ha pont a dollármilliárdokat kaszáló Gyűrűk Ura és A hobbit fölött bábskodó Peter Jackson nyilatkozik úgy a Movie Fone-nak: ki nem állhatja a mostani, franchise- és szuperhősvezérelt filmipart. Sőt, semmi kedve bevállalni a Marvel Entertainmentnek a Captin Marvel-mozifilmet, és a Fox stúdió X-Menje ellen indított X-Men-film, az Inhumans rendezői széke sem érdekli.

Soha sem olvastam képregényeket, egyszerűen nem érdekeltek. Nem akarok Marvel-filmet forgatni, így viszont csak egyetlen választásom marad: megcsinálni egy kisköltségvetésű új-zélandi filmet.

Képkivágás
Fotó: Richard Bord / Getty Images

Az Oscar-díjas rendező egyébként Középföldére sem fog visszatérni egyhamar, a Warner, az MGM és a New Line Cinema ugyanis csak A Gyűrűk Ura és A hobbit megfilmesítési jogai fölött rendelkeznek. A szilmarilok, az Elveszett mesék, A sonkádi egyed gazda és a többi Tolkien-történetet az író örökösei féltve őrzik Peter Jacksontól, mivel az eddigi adaptációk egyáltalán nem tetszettek nekik. Részben igazuk van: míg A Gyűrűk Ura-trilógia mára ugyanolyan mozgóképtörténeti klasszikussá nemesedett, mint a régi Star Wars, a háromrészesre puffasztott A hobbit szörnyűbb, mint a Csillagok háborúja I-II-III. és a köldöknézős magyar művészfilmek együttvéve.