Kínos Golden Globe-baki: véletlenül kiírták, hogy a Selma és a Vadregény nyert

2015.01.10. 16:09

Kínos bakit követett el a Golden Globe hivatalos honlapja, amikor a vasárnapi díjkiosztást megelőzve pénteken véletlenül kitették oldalukra két Golden Globe-díjas film címét, a Selmát és a Vadregényt, írja az MTI. A 72. Golden Globe-gála ugyanis vasárnap este (magyar idő szerint: hétfő hajnalban) lesz.

Selma Official Trailer #1 (2015)

Az Oscar előszobájának számító Arany Glóbuszt a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szövetsége osztja ki minden év elején. A honlapjukon azonban rövid időre a Selma és a Vadregény című filmek is megjelentek, mint a 72. Golden Globe-gála legjobb drámai film és legjobb vígjáték vagy musical kategóriájának díjazottjai. A filmcímek a tavalyi díjazottak képei alatt szerepeltek képaláírásként.

Vadregény (2014) előzetes

A HFPA weboldalát működtető BlueFin cég minden felelősséget magára vállalt a hibáért. Közleményükben úgy fogalmaztak: 

Csupán teszteltük a honlapot a vasárnapi díjkiosztó előtt, és csak véletlenszerűen választottunk két címet a díjra jelöltek közül győztesnek. Nem tudjuk, mely alkotások lesznek a valódi díjazottak. 

A véletlenül megmutatott tesztoldal rövid időn belül eltűnt a honlapról. De nem ez volt az első eset, hogy egy Golden Globe-díjazott tévesen tűnt fel az oldalon: 2009-ben Anne Hathaway nevét hozták nyilvánosságra a legjobb színésznő kategória díjazottjaként, ám valójában Kate Winslet kapta a díjat.