Tom Hanks két hónapra hozzánk költözik

2015.01.16. 10:53

A Bors infói szerint a kétszeres Oscar-díjas színész harmadik Dan Brown-filmjét forgatja majd Budapesten, márpedig ehhez két hónapra ide kell költözni. A filmet Ron Howard rendezi majd, Hanks mellett a friss Oscar-jelölt Felicity Jones és Alisha Heng is játszik majd. Az Inferno című Dan Brown-regényből készülő film forgatókönyvét David Koepp írja majd. 

A forgatás március közepén-végen kezdődik el, és mivel a film nyolcvan százalékát nálunk veszik fel, a Bors informátora szerint ez pontosan ötven forgatási napot jelent majd. Egyes jeleneteket Isztambulban és Firenzében vesznek majd fel, de ott csak tíz napot töltenek el. A külső helyszínek mellett stúdióban is dolgoznak majd, az egyik tuti forgatási helyszínnek az Opera környéke tűnik. Hogy aztán Hanks egyedül jön-e vagy feleségével, Rita Wilsonnal, azt még a Bors sem tudja.

Az Inferno című regény azzal kezdődik, hogy Robert Langdon művészettörténész (Hanks), a Harvard egyetem professzora egy olaszországi kórházban ébred fel, véráztatta ruhában. Nem tudja, hogyan került oda, mit keres hatezer kilométerre otthonától, Massachusettstől. És ha ennyi nem lenne elég a bajból, az ablaka előtt egy nő vár rá, fegyverrel. Így kezdődik az az őrült hajsza, amiben Langdon és egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks Dante Isteni színjáték című művének néhány sorát követve fedez fel mindenféle titkokat. (Meg majd megmentik a világot is minden bizonnyal.)