Michael Bay elnézést kért az egyik filmjéért

2015.01.23. 09:02

Persze nem a Transformers-őrületet elindító első mozifilmjéért kért bocsánatot, és még csak nem is a Pearl Harborért vagy az Armageddonért, hanem az ő produceri felügyelete mellett készülő időutazós sci-fiért. A január 30-án mozikba kerülő Project Almanac című film trailerében ugyanis az időben ide-oda ugráló főszereplők hibájából betonba csapódik egy repülő, de ezt Bay nem a CGI-brigádjával rajzoltatta meg, hanem lenyúlta egy valódi repülőgép-szerencsétlenség archív képsorait, megbántva ezzel az áldozatok hozzátartozóit.

Azon persze folyt egy kis vita a filmes és repülős szaksajtóban, hogy ez most akkor az amerikai légierő 1994-es tragédiája volt, vagy egy másik, 2009-es tokiói szerencsétlenség (a Paramount stúdió az utóbbit állítja), Michael Bay mindenesetre most azt ígéri, hogy a filmből és a trailerekből is ki lesz szedve a repülő jelenete. Itt még látszódik, 1:53-nál:

Project Almanac előzetes

A Dean Israelite rendezésében készült sci-fi egyébként arról szól, hogy egy csapat lúzer, bulizni vágyó tinédzser talál egy időgépet, amivel visszaugrálnak a lottósorsolás időpontja elé, meg akkorra, amikor lerázta őket a suli bombanője. A sok móka és kacagás után azonban olyan tragédiák következnek be, amiknek nyoma sem volt abban az időpontban, ahonnan visszaugrottak mókázni, ráadásul néhányuk elkezd kitörlődni a valóságból.

Érdekes sci-finek tűnik, még úgy is, hogy tele van termékelhelyezéssel, a magyarországi premierről azonban nincs semmi hír. (via Hollywood Reporter)