Cameron Diaz Aranymálna-díjat kapott

2015.02.22. 16:56

35. alkalommal osztották ki a Razzies becenevű Aranymálna-díjakat, amiket minden évben hagyományosan az Oscar-gála előestéjén ítélnek oda az adott év legrosszabb filmes teljesítményéért.  A díjat egy 700-nál is több tagot számláló szervezet adja át, értéke nem egészen 5 dollár. Az idei díjazottak között a hagyományos kategóriák mellett egy ún. “megváltott” díjat is bevezettek, melyben azokat díjazták, akik korábban Aranymálnát kaptak, de azóta megrázták magukat, és már jó filmeket forgatnak. 

razzie-awards-2012

Az este nagy nyertese egy nálunk be sem mutatott film, a Saving Christmas volt, a rendező-főszereplő Kirk Cameron négy díjat kapott meg hat jelölésből, ez lett a legrosszabb film, elnyerte a legrosszabb forgatókönyv díját, Cameron lett a legrosszabb színész, és egójával közösen megkapta a legrosszabb filmes duó kategória Aranymálnáját is. A film egyébként az IMDb szerint minden idők legrosszabb filmje, a Rotten Tomatoes filmes oldal szerint pedig 0 százalékos, azaz teljes mértékben értékelhetetlen mint művészi alkotás.

Cameron Diazt három Razzie-re is jelölték, de csak egyet kapott meg, a legrosszabb színésznőnek járót. A legrosszabb remake az Annie-lett, a legrosszabb mellékszereplőnő Megan Fox, és a Transformers 4-nek is jutott díj, hiszen Michael Bay lett a legrosszabb rendező, Kelsey Grammer pedig a legrosszabb mellékszereplő. Az idei évben Ben Affleck kapott megváltó Razzie-t, hiszen a rémes Gigli után megrendezte az Argo-akciót és ezért járt valamiféle elismerés. A díjazottak teljes listája itt olvasható.