Szétszórták Budapesten a Balaton Method zenéjét

2015.02.26. 16:22

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Balaton Method című zenés filmben milyen zenekarok lesznek benne, de azt még nem volt ismert, hogy pontosan milyen számokat dolgoztak fel újra a film kedvéért. Na de most minden kiderül, és nem is akármilyen formában. A stáb ugyanis azt találta ki, hogy a film alapjául szolgáló zenéket tartalmazó pendrive-ot elrejtették több népszerű budapesti szórakozóhelyen, úgyhogy aki szeretne egyrészt egy menő, Balaton Method feliratú, 4 GB-os pendrive-ot, másrészt belehallgatni  a film zenéjébe, annak nyitott szemmel kell járnia a városban, hogy megtalálja a kis fekete eszközt. Így néz ki:

keresd a pendrive-ot @veraszivem @ulpiusgavroche

A photo posted by anita libor (@liboranita) on

Ha valaki nem jár rendszeresen a városban, akkor a YouTube-ra is feltöltöttek egy playlistet, íme:

Sokkal könnyebben tudnak menni majd a nézők a filmmel is, ha már ismerik, szeretik a számokat. Az jegyzettebb zenekarok mellett méltatlanul kevéssé ismert előadók is vannak a Balaton Methodban, és egyik célunk épp az, hogy őket minél több emberhez eljuttassuk - most először a dalok eredeti verziói által, aztán a filmben már a feldolgozások lesznek."

- mondta Rév Marcell operatőr a kezdemnyezésről. A playlist különlegessége, hogy teljes egészében tartalmazza Akkezdet Phiai hosszú idő utáni első számának stúdióverzióját – ennek a kodálymethodosított változata is szerepel majd a filmben. Ugyancsak a Balaton Method kedvéért készült a Punnany Massif Részletek című száma, ez: 

Hallgasson bele a filmzenébe!

.

A Szimler Bálint által rendezett filmben szerepel még a Middlemist Red, a Fran Palermo, a Quimby, a Bin-Jip és még sokan mások. A premier március 6-án lesz az Akváriumban – a 20 órai vetítés már teltházas, de a 18 óraira még lehet jegyet venni. A vetítés után buli, a filmben is szereplő zenekarokkal, minden szükséges infó az FB-eventen.

Látva a nagy érdeklődést, már dolgozunk azon, hogy a film a március eleji premier után minél hamarabb minél szélesebb közönség számára elérhető legyen. Ennek része lesz egy limitált moziforgalmazás és a nyári, Nagyon Balaton-programsorozathoz kapcsolódó balatoni vetítéseken túl néhány egyedi forgalmazási mód is, amelyeket hamarosan bejelentünk.”

- ezt pedig Osváth Gábor producer mondta a teltház miatt aggódóknak.