Az élet hihetetlenül jó történetmesélő

2015.02.27. 16:30

Van egy filmötletem. Egy mélyszegénységben élő kis magyar faluban a kocsmáros Rozikának támad egy ötlete, és postás Lajossal meg a falu többi lakójával közösen eldöntik, hogy kitenyésztenek egy versenyagarat. Összedobják rá a pénzt, mindenki beszáll heti 3000 forinttal, felnevelik a kutyát és elindítják egy versenyen, amit a kutya megnyer, de a következőn lesántul, és lőttek a tervnek. DE NEM IS, mert szeretői gazdái kezében Álomcsapat (ez lett a neve) ismét lábra kap, és a film végén megnyeri a Nagy Nemzeti Versenyt, és kurva sok pénzt termel a falunak.

Dark Horse | Trailer | Film4

Nincs ember, aki erre a sablonos, a végletekig kiszámított filmre pénzt ad, hiszen ezt a sztorit már vagy hatvanszor megfilmesítették, kutyával, lóval, tigrissel, emberrel, tán még sünnel is. Pedig ha magyar falu helyett walesit írunk, kutya helyett meg lovat, akkor megkapjuk a Dark Horse: The Incredible True Story of Dream Alliance című dokumentumfilm sztoriját.

Igaz történetről van szó ugyanis, nem vicc, az élet 2000-ben megírta ezt a forgatkönyvet. A filmet a Sundance fesztiválon a legjobb dokumentumfilmnek járó közönségdíjjal jutalmazták, és simán megnézném, ha valaki itthon bemutatja.