115 milliós nyitást várnak a Furious 7-től

2015.03.23. 10:22

Nálunk április 2-án, Amerikában egy nappal később kerül mozikba Vin Diesel és Dwayne Johnson autókázós akciófilmje, a Halálos iramban 7 (eredetileg: Furious 7), amitől az elemzők már most 115 millió dolláros amerikai nyitóhétvégét várnak, írja a Deadline.

Látványos lett a Halálos iramban 7 trailere

Ezzel le is nyomná az április csúcstartót, ami jelenleg az Amerika kapitány: A tél katonája, 95 millió dollárral. És ha azt vesszük, hogy az Alice Csodaországban 2010. márciusában ugyanígy 116 millió dollárral nyitott, aztán egészen egymilliárdig menetelt, ez az álomösszeg akár Vin Diesélknek is összejöhet.

A film iránti megnövekedett érdeklődés persze érthető: a Halálos iramban 7 volt a széria főszereplőjének, a 2013-ban autóbalesetben elhunyt Paul Walkernek az utolsó filmje.

Emellett a Universal stúdió direkt a közösségi oldalak legnépszerűbb színészeit szedték össze Vin Diesel mellé a filmbe: a 46,7 millió Facebook-rajongóval rendelkező Dwayne "The Rock" Johnson ugye már a hatodik részben is benne volt, a 47,1 milliós rajongótáborral büszkélkedő Jason Statham pedig A szállító-trilógiával szintén nem újonc az autós akciófilmek műfajában.