Bevételi rekordokat dönthet a Halálos iramban 7

2015.04.02. 11:02

A franchise utolsó része(?) hatalmas siker lehet, írja a Variety iparági elemzőkre és az elővételben rohamosan fogyó jegyek számára alapozva. Az eredetileg csak Furious 7 című filmet az amerikai mozikban holnap mutatják be, egyszerre 4003 észak-amerikai moziban (köztük jó pár IMAX-teremmel), és ezzel egy időben 63 országban világszerte, ami 10 500 további mozit és 250 millió dolláros várható bevételt jelent. És ez még nem minden hiszen három, várhatóan elég szépen termelő piacon (Kína, Japán, Oroszország) csak később kerül majd mozikba a film. Nálunk mától látható. 

Halálos iramban 7 (2015) előzetes #2

A hatalmas érdeklődés mögött több tényező áll. A legjelentősebb befolyással természetesen Paul Walker halála bír, aki a forgatás idején, 2013-ban, 40 évesen szenvedett halálos autóbalesetet, és emiatt a filmet is csak a WETA trükkmestereinek és Walker két testvérének köszönhetően tudták befejezni (a hasonló testalkatú testvérek arcára digitálisan montírozták rá Walker arcát). A bemutatóra egyébként még tavaly sor került volna, de a digitális utómunkálatok a vártnál tovább tartottak.

A Halálos iramban-filmek másik nagy vonzereje a hollywoodi blockbusterekben példátlanul változatos összetételű szereplőgárda, hiszen a fehér bőrű Walker (és a főgonoszt alakító Jason Statham)  mellett a főszerepekben Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson és Ludacris látható, ezzel megszólítanak olyan rétegeket is, akiket egy csak fehérekből álló szereplőgárda nemigen tudna. A hetedik film várható sikeréhez egyébként az tehet hozzá sokat, hogy az előző filmek iránt annyira nem érdeklődő fehér mozilátogatók is kiemelten érdeklődnek iránta.

A franchise eddig 2,4 milliárd dollárt termelt, ehhez fog egy tudományosabb összeget hozzátenni a hetedik film, amit egyébként 190 millió dollárból forgattak, és legalább 75 milliót költenek a promóciójára. A befektetés megtérülni látszik, a MovieTickets.com szerint 34 százalékkal több jegy fogyott el rá elővételben, mint a Halálos iramban 6-ra. Ha minden úgy alakul, ahogy várják, és a film százmillió dollárnál is többet termel az első hétvégéjén (amit húsvét miatt péntektől hétfőig számítanak majd), megelőzi az Amerika kapitány: A tél katonája című Marvel-filmet (95 millió dolláros nyitány) és április hónap legtöbbet kereső filmje lehet.

Hollywood idei évétől eleve rekordbevételt várnak, hiszen a Halálos iramban 7 után (májusban) jön a Bosszúállók 2, decemberben a Star Wars 7, köztük pedig olyan filmek, mint a Mission Impossible 5, a Terminator: Genisys, vagy a Mad Max-reboot.