Eddie Redmayne lesz az új Potter-film főhőse?

2015.04.14. 09:22

A friss Oscar-díjas Eddie Redmayne lehet az egyik nagy esélyes a Harry Potter-regények utáni, új Harry Potter-film, a Legendás állatok és megfigyelésük főszerepére, írja a Variety.

A 2016-ban mozikba kerülő film lenne J. K. Rowling forgatókönyvírói belépője Hollywoodba, bár a Bölcsek köve előtt 70 évvel játszódó film konkrét története egyelőre nem ismert. Rowling azonos című kamutankönyve, a Harry Potter széljegyzeteivel ellátott Legendás állatok és megfigyelésük ugyanis inkább a Harry Potter-univerzum vicces szörnygyűjteménye, és a bürokratikus varázslóvilág megszervezésének olvasmányos összefoglalása, klasszikus értelemben vett történet viszont egyáltalán nincs benne.

Kiváló alapanyag viszont a könyv ahhoz, hogy a Warner leforgassa a maga Szellemirtók-verzióját vagy Men In Black-klónját, amiben mondjuk egy csapatnyi egymást heccelő, elcsapott varázsló a nyakukba ültetett mágiaügyi minisztériumi bürokratával karöltve próbál ezeréves titkokat megfejteni a London alatti csatornarendszerben egy középkori alkimista kriptájában, vagy épp megakadályozni, hogy egy sárkány lángba borítsa a muglik városait.