Női rendező filmje nyitja az idei Cannes-t

2015.04.14. 07:57

A La tête haute (Fel a fejjel!) című film fogja nyitni az idei, 68. Cannes-i Filmfesztivált, a rendező Emmanuelle Bercot lesz 1987 óta az első női rendező, akinek a filmjét ez a megtiszteltetés érhette. Akkor Diane Kurys az Egy szerelmes férfi című drámája indította a legnagyobb európai filmes rendezvényt.

Bercot filmje egy fiatalkorú bűnöző életét követi 8 és 16 éves kora között, a srácot Rod Paradot játssza, a mindig az ő ítéletét meghozó bírót pedig Catherine Deneuve. Bercot nemcsak rendezőként, hanem színésznőként is ismert Franciaországban, szerepelt többek között a nálunk is bemutatott Polisse című rendőrdrámában. Azt még nem tudni, hogy a La tête haute versenyprogramban indul, vagy sem, ugyanis azt csak csütörtökön jelentik be.

257796.jpg-r 640 600-b 1 D6D6D6-f jpg-q x-xxyxx

A Variety szerint látszik, hogy Thierry Fremaux fesztiváligazgató vissza szeretne térni ahhoz a szokáshoz, hogy Cannes-t egy francia film nyitja, az utóbbi évek gyakorlatával ellentétben, amikor ismert rendezők régóta várt projektjei (mint például A nagy Gatsby) nyitották.