Ötmilliárd dollárt termelhetnek az amerikai mozik idén nyáron

2015.04.15. 12:11

Iparági elemzők szerint (ők a médiaipar brit tudósai) Hollywood olyan nyár előtt áll, mint történetében még soha: május 1 és augusztus 31 között (a hivatalos nyári moziszezon május 1-jén kezdődik) ötmilliárd dollárnál is többet termelhetnek az idei mozifilmek a Rentrak elemzései szerint. Az meg testvérek között is 1 399 250 000 000 forint. A Fandango.com nevú online mozijegyértékesítő portál sajtófőnöke szerint a május 1-jén bemutatkozó Bosszúállók: Ultron kora lesz az idei nyár slágere, és hiába próbálják majd megverni, nem fogják tudni túlszárnyalni a bevételét.

Pedig kihívó lesz bőven: a negyedik Jurassic Park-film, a Jurassic World június 12-én mutatkozik be, egy hétre rá jön a Pixar idei animációs blockbuster-várományosa, az Agymanók,  július 1-jén a Terminator Genisys, július 10-én a Universal Minyonok című animációs filmje, július 29-én pedig a Mission Impossible 5.

Ezek persze csak a legnagyobb, legtutibb bevételgyárosok, hiszen jó pár milliót várhatnak a gyártó stúdiók a Mad Max: Fury Road-tól (május 21.), a Holnapolisz című George Clooney-scifitől (május 28), a Ted 2 című vígjátéktól (július 16), a Fantasztikus négyes-reboottól (augusztus 6.), vagy az augusztus 20-án érkező The Man from U.N.C.L.E. című krimitől, ami egy klasszikus tévésorozat feldolgozása.    

A rekordot egyelőre a 2013-as év nyara tartja 4,75 milliárd dollárral. (CNN)