no

Hihetetlenül látványos az új Star Wars 7-előzetes

2015.04.16. 20:14

Napok óta lázban égett minden Csillagok háborúja-rajongó, főleg miután elindult a pletyka, hogy a kaliforniai Anaheimben a Star Wars Celebration elnevezésű, négynapos geek dzsemborin J.J. Abrams levetíti a fanoknak az új film, a decemberben mozikba kerülő Az ébredő erő új előzetesét.

Tényleg így lett, íme:

Végre visszatért tehát az öreg Han Solo és Csubakka, sőt, egy hátborzongató jelenetben még Darth Vader törött sisakját is megpillanthatjuk!

De az idén karácsonykor mozikba kerülő hetedik rész számos más érdekességet is tartogat majd, láthatjuk például:

  • egy sivatagbolygóra lezuhatnt csillagrombolót,
  • a Mad Max-hangulatú űrhajóroncsok közt cikázó Millennium Falcont,
  • a rohamosztagos páncélban izzadó Finnt, aki békét köt az ifjú főhősnővel,
  • egy Chrome Trooper-páncélos, köpenyes birodalmi tisztet, aki állítólag Captain Phasma, és a Trónok harca drabális amazonja, Gwendoline Christie alakítja,
  • a Darth Revanra hasonlító, maszkos főgonoszt, a keresztlézetvasas sugárpallosos Kylo Rent,
  • egy náci módra, drapériák előtt felvonlú, újradizájnolt rohamosztagoslégót,
  • egy birodalmi szállítóhajót, amint egy csillagromboló felé suhan,
  • egy rohamosztagosokra lövöldöző, valószínűleg éppen elkötött TIE Fightert,
  • egy rakás robbanást,
  • és az új, bohókás focilabda droidot, BB-8-at is, amint kikukucskál az acélfal mögül.
És az megvan, hogy a narrátor maga Luke Skywalker?

Ráadásul 0:49-nél ő az a csuklyás figura, aki a kibernetikus karjával megpaskolja R2D2-t, miközben monologizál:

Az Erő mindig is része volt a családomnak. Az apámban is erős. Bennem is. A nővéremben is. És benned is meg van ez a képesség.

Ami azért is érdekes, mert Anakin Skywalkerről végig jelen időben beszél, és nem úgy, hogy hatalmas volt benne az Erő. Ami persze azt is jelentheti, hogy Anakin már szellemként társalog vele, ahogy az öreg Ben tette a halála után. Vagy egyszerűen csak átvették az ominózus mondatokat tisztelgésképp A Jedi visszatérből, ahol Luke ugyanezt mondja Leiának az ewok faluban. Kérdés viszont, hogy ki az, akihez Luke most beszél (Leiát ugye egyszer már nővéreként emlegeti, így kell még valaki), és milyen rokoni viszonyban vannak? Az ő lánya lesz Daisy Ridley? Vagy Leia és Han lánya? Lesz min izgulni decemberig.

A Star Wars 7 tavaly egyébként már az előző teaser trailerével felrobbantotta az internetet . Aztán jött az állítólagos Lucasfilm-dolgozó spoilercunamija a sztoriról, ami elég erősen épített azokra az ősszel kiszivárgott concept artokra, amiken a fiatal női főszereplő egy lépegetőroncsban éldegél a Tatuinon, egy kiborg pedig Darth Vader összetört sisakját nézegeti.

Utóbbi úgy tűnik, valóban belekerült az új filmbe. Sőt, az a pletyka is beigazolódott, miszerint a hetedik rész fiatal szereplői megtalálják Luke régi, kék fénykardját, amit Felhővárosban vesztett el a kezével együtt, és amit még Obi-Wantól kapott meg, mint az apja után maradt egyetlen emléket.

A korábban kiszivárogtatott történetből viszont több dolog is kamunak bizonyult. A fekete rohamosztagos alakító John Boyegát például nem Deaknek hanem Finn-nek fogják hívni, az X-szárnyú vadászgépben ücsörgő Oscar Isaac pedig nem Biggs Darklighter rokona lesz, hanem Poe Dameron, a galaxis egyik legjobb pilótája. A sivatagban robogózó Daisy Ridley-t pedig Rey-nek hívják majd, ami elég vicces név lesz, ha tényleg kiderül, hogy Han Solo az apja (próbáljuk csak kiejtni: Rey Solo).

Önnek tetszik az új Star Wars 7-trailer?