193 német mozi beintett a Bosszúállók 2-re

2015.04.27. 10:47

193 német kisváros mozitulajdonosai úgy döntöttek, hogy nem mutatják be a Bosszúállók: Ultron korát, mert szerintük a Disney aránytalanul nagy kölcsönzési díjat kér a filmért. Összesen 683 mozitermet érint a döntés, ennyivel kevesebb helyen lehet majd látni a filmet a németeknél. A Deutsche Welle sztorija szerint a mozitulajdonosok akkor akadtak ki, amikor a Disney helyi képviselői közölték velük, hogy a jegyeladásból származó bevétel 53 százalékára tartanak igényt az eddigi 47,7 százalék helyett, ráadásul csökkentették a marketingköltségeket, így kevesebb plakát, poszter és egyéb reklámanyag jut a mozikba.

A magasabb díj kifizetése különösen a keleti országrész mozitulajdonosainak okoz problémát. A képviseletüket ellátó szerv sajtósa szerint az ilyen mértékű emelés akár a mozik bezárását is eredményezheti. A Disney a Hollywood Reporter kérdésére annyit reagált, hogy folyamatban lévő tárgyalásokról eddig sem beszéltek és most sem fognak.

A filmet április 23-én mutatták be Németországban, ahol összesen 9,3 millió dollárt keresett, ezzel járult hozzá a világpiacon eddig elért 201 milliós bevételhez, amivel a film lekörözte a Vasember 3 és az első Bosszúállók első hétvégi bevételét. Az amerikai mozik május 1-jén mutatják be a filmet, nálunk május 7-től látható, de kritikát már írtunk róla