Csak IMAX-kamerákkal készül a Bosszúállók 3

2015.05.08. 11:39

A kanadai IMAX Corporation csütörtökön bejelentette: a kettébontott Avengers: Infinity War első része lesz az első olyan film a mozi történetében, amihez kizárólag 2D-s digitális IMAX-kamerákat használnak majd, írja a Variety. Magát a technológiát egyébként a Disney és a Marvel már az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben letesztelte: 15 percet már így forgatott le a rendezőpáros, Anthony és Joe Russo. Ők lesznek egyébként az Infinity War 1-2 rendezői is. 

Magyar kéz is dolgozott a Bosszúállók 2 eszelősen jó trailerén

IMAX-jelenetek persze már a korábbi blockbusterekben is voltak (legutóbb a Csillagok közöttben), de ezekben általában csak a leglátványosabb akciójelenetek lettek így leforgatva. A Disney és az IMAX közötti új együttműködési megállapodás értelmében viszont az Amerika kapitány 3 mellett a Star Wars 7-ben, A Karib-tenger kalózai 5-ben, az élőszereplős A dzsungel könyvében, a Doctor Strange-ben és A galaxis őrzői 2-ben is lesz IMAX-kamerákkal felvett akciójelenet.

A Bosszúállók: Ultron kora április közepe óta már 686,5 millió dollárnyi bevételt termelt, ráadásul az egyik legfontosabb piacra, Kínába majd csak május 12-én érkezik meg, az évente beengedett 20 külföldi film egyikeként, így simán összejöhet a bűvös egymilliárd dolláros bevétel.

Már az Amerika kapitány 3 is egy Bosszúállók 2,5 lesz

Régóta lehet tudni, hogy a 2016-os Amerika kapitány 3 fő sztoriszála a Bosszúállók 2-ben elindult Kapitány–Vasember-ellentét lesz, vagyis hogy a fagyasztásból ébredt, hős szuperkatona személyesen akarja megvédeni a világot a gonoszoktól, az egyre inkább Isten-komplexusos, űrinváziótól rettegő Tony Stark viszont egy robothadsereggel, hogy közben piálhasson.

Vasember mellett feltűnik majd az Amerika kapitány 3-ban Hangyaember és Fekete Párduc is, akiknek saját mozifilmjük is lesz: a Hangya már idén mozikba kerül, Wakanda bennszülött hercegét viszont majd csak 2018-ban láthatjuk.