Negyvenmilliós nyitányt várnak az új Mad Maxtől

2015.05.08. 15:23

Ezen a héten mutatják be az USA-ban a Mad Max: Fury Roadot, azaz a Mad Max-franchise 4. részét, ami egy csendes hétvégén simán kereshetne jóval többet is, mint 40 millió dollárt, de iparági elemzők szerint a trailerek alapján embertelenül látványosnak ígérkező, posztapokaliptikus kaland a Tökéletes hang 2 című zenés vígjáték és a második hete mozikban látható Bosszúállók 2 miatt nem tud többet összekaparni.

7-new-wild-mad-max-fury-road-photos3

Így is szép szám ez (a zenés filmnek is 40 milliót jósolnak), de mivel a Mad Max büdzséje 150 milliós, és a film R-besorolású, azaz 18 éven aluliak nem látogathatják, a 40 milliós nyitány nem biztos, hogy jó ómen a gyártó Warnernek. A legutóbbi Mad Max-film 30 éve került moziba, így kurrens tartalomnak nem nevezhetjük, a 18-as karika pedig elég nagy hátrány a pénztáraknál. A nyári blockbusterek közül legutóbb a 2013-as Prometheus kapott R-besorolást, nem is termelt túl jól, ugye.

A Mad Max: Fury Road évtizedeken át keringett Hollywood gyártási poklában, a bonyolult trükkök és a forgatási helyszínek logisztikai nehézségei miatt csak nagyon nehezen tudták elkészíteni, de az előzetes kritikák alapján megérte várni rá.