Görög komédiában fog énekelni Kanye West

2015.05.12. 08:54

Az évnek ezen részében Cannes nemcsak filmfesztivál, hanem filmvásár is, ilyenkor jelennek meg a legérdekesebb projektek, amikre a producerek és a forgalmazók lecsaphatnak, és pontosan ilyen filmterv Spike Lee (Az utolsó éjjel, Szemet szemért) Chiraq című filmje is, ami papíron minimum nevetségesen ambiciózusnak hangzik.

A film ugyanis Ariszophanész Lüszisztraté című darabjának adaptációja a modern kori Chicagóra átültetve, ahol is egy nő próbál majd véget vetni az elhatalmasodott bandaháborúnak. Samuel L. Jackson és John Cusack állítólag már meg lett környékezve, de náluk sokkal érdekesebb választás lesz Kanye West egy ismeretlen szerepben. West ritkán szokott filmekben szerepelni, akkor is inkább cameózik (lásd Ron Burgundy: A legenda folytatódik), úgyhogy mindenképpen érdekes lesz megnézni. Főleg azért, mert Lee tervei szerint a Chiraq egy zenés vígjáték lenne.

Chiraq egyébként Chicago gúnyneve, amit a fegyveres és bűncselekmények kiugróan magas száma miatt kapta és egyébként Irakra utal. 

A Screen Daily azt írta, hogy az Amazon elhappolta a filmes forgalmazás jogait, és mozis bemutatót is tervez a filmből.