Al Pacino szomorkás lakatosként is lenyűgöző

2015.05.19. 11:17

Al Pacinóra rájár a rúd, azaz már egy ideje (nem is tudom honnan kell mérni, Szemtől szemben? Az ördög ügyvédje?) képtelen tisztességes filmekben játszani, vagy ha igen, akkor meg annyira túljátssza a szerepét, hogy könnyű elfelejteni, mennyire vagány és lehengerlő volt A sebhelyesarcúban például. De állítólag 2015 az ő éve lesz, két olyan filmben is főszereplő, ami visszahozta a kritikusok belé vetett hitét, az egyik a The Humbling (rendezte: Barry Levinson), a másik pedig David Gordon Green új filmje, a Manglehorn.

Green egy eléggé kiszámíthatatlan filmes, a korai indie filmjei után (George Washington, Áramlat) rendezett szörnyűségeket (A bébisintér), népszerű színészekkel függetlennek ható filmeket (Ananász expressz, Prince Avalanche), illetve ő volt az, aki Nicolas Cage-t is végre kirángatta a Bulgáriában forgatott C-filmek hullámából a Joe-val, és talán Al Pacinóval is ezt fogja tenni: megmutatja, hogy attól, hogy rengeteg béna filmben szerepelt a nagy sikerei óta, még mindig bitangjó színész. És az előzetesből ki is derül.

Mangelhorn

A Manglehornról egyébként itt írtunk, kritikusunknak is tetszett, amikor a Velencei Filmfesztiválon látta. Nálunk nem fogják bemutatni, június 19-én érkezik amerikai mozikba és VOD-n.