Gyönyörű képek a Marson ragadt Matt Damonról

2015.05.26. 17:01

Hétvégén megláthattuk az első képeket a részben Budapesten forgatott A marsi című sci-fiből, ami Andy Weir azonos című regényéből készült. Az űrhajótörött asztronauta szerepében Matt Damon, a további szerepekben Jessica Chastain, Jeff Daniels és Kristen Wiig is látható, egy csomó híres emberrel együtt, néhányukat végre láthatjuk úgy, ahogy Ridley Scott filmjében szerepelni fognak, ugyanis újabb képek érkeztek belőle.

Néhány részlet is kiderült a sztoriból, hogy azok is ismerhessék, akik nem olvasták a könyvet: Damon egy botanikust játszik, aki az élet alapjait próbálja lefektetni a Marson. Egy nagy vihar után elszakad a csapatától és egyedül találja magát a bolygón. A ruhájával valami gáz van, ezért a kollégái azt hiszik, hogy meghalt, ezért magára hagyják, és csak két és fél hónappal később veszik észre, hogy életben maradt. Sajnos ekkor Matt Damonnak már csak 28 napja maradt, persze akkor, ha minden jól megy, de ahelyett, hogy magába roskadnak, összeszedi magát és elkezdi a maximumot kihozni a helyzetből.

Jessica Chastain szintén egy űrhajóst fog játszani, Kristen Wiig a NASA szóvivője lesz, Jeff Daniels pedig a küldetést fogja irányítani a Földről.

martian-kristen-01-800
Fotó: 20th Century Fox

A most kikerült új képekben – már azon kívül, hogy mennyire szép a jordán sivatag, ami a Mars felszínét játssza a filmben – a legérdekesebb az, hogy Wiig mögött valószínűleg a Bálna belseje látható, szemtanúk számoltak már be nekünk arról, hogy Scott filmje ott is forgott, de most már képi bizonyítékunk is van róla. Hacsak nem CGI az egész.