Végre itt a trailer Spielberg és Tom Hanks legújabb filmjéhez

2015.06.05. 19:15 Módosítva: 2015.06.05. 19:32

Végre itt az első előzetes Steven Spielberg és Tom Hanks legújabb grandiózus történelmi filmjéhez, a Bridge of Spieshoz. Ami egyébként tiszta hidegháborús Ryan közlegény megmentése: Tom Hankst ismét hazafias szolgálatra kérik fel, csak ezúttal nem a nácik, hanem a szovjetek fogságából kell kihoznia egy pórul járt amerikait.

Itt a hidegháborús Ryan közlegény megmentése

A film megtörtént eseményeken alapul. A CIA 1962-ben tényleg felkérte James B. Donovant , hogy utazzon Kelet-Berlinbe, és keresse meg Francis Gary Powerst, akinek a U–2 Dragon Lady kémrepülőjét 1960-ban a Szovjetunió fölött lőtték le, és érje el, hogy a szovjetek kiadják őt egy lebuktatott orosz kémért, Rudolf Abelért cserébe. Azért választották pont őt, mert Donovan volt Rudolf Abel védőügyvédje az 1957-es kémperben, és bár vesztett az állam ellen, nagyon jól kiismerte a kommunista blokkot. A titkos bevetésre pedig azért volt szükség, mert az amerikai kormány végig tagadta a U-2-es kémrepülő lelövését, és azt egy légkörkutató gép balesetének állította be a közvélemény előtt.

Képkivágás
Fotó: Amblin Entertainment / DreamWorks SKG

A Bridge of Spies Amerikában idén októberben kerül a mozikba, a magyarországi premierről azonban még sajnos nincs semmi hír.