Még mindig életben van az amerikai Akira

2015.06.09. 08:28

A Warner 2008-ban szerezte meg az Akira remake-jogait, azóta csetlik-botlik a stúdió, hogy egy amerikai filmváltozatot készítsen belőle – ha engem kérdeznek, teljesen felesleges, de ez most tökmindegy. 2012 környékén majdnem sikerült belőle összehozni egy olyan változatot, amit Jaume Collet-Serra (Non-stop) rendezett volna, és amiben Garrett Hedlund és Kristen Stewart lettek volna a főszereplők, de költségvetési okokból lelőtték az egészet.

Most a Hollywood Reporter azt írja, hogy a Warner megszerezte magának Marco J. Ramirezt, a Kemény motorosok és a Daredevil-sorozat második évadának íróját, hogy próbáljon megbirkózni a lehetetlen feladattal, és kalapáljon belőle egy értelmes forgatókönyvet. Az adaptációt Leonardo DiCaprio Appian Way nevű cége igazgatja.

akira-2-1

Ha valaki nem látta volna még az 1988-as Akirát, az feltétlenül nézze meg, de azért leírom, hogy egy zseniális film az atombomba utáni Japánról, ahol motorosbandák és államilag kifejlesztett telepata mutánsok randalíroznak Neo-Tokió utcáin. A filmet Katsuhiro Ôtomo rendezte a saját mangájából.

A másik legismertebb anime, a Ghost In The Shell amerikai remake-je jövőre érkezik Scarlett Johanssonnal a főszerepben.