Pénzügyi elemzők szerint kétmilliárd dolláros bevételre számíthat a Star Wars 7

2015.06.24. 14:44 Módosítva: 2015.06.24. 14:45

A Morgan Stanley pénzügyi elemzőcég szerint az új Csillagok háborúja film közel kétmilliárd dolláros bevételre számíthat világszerte, írja a Deadline. Ezzel a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő lenne minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje, szorosan James Cameron Avatárja és Titanicja mögött.

Az elemzők szerint a film óriási nyereséget termel majd a Disneynek, a tiszta haszon összegét egymilliárd dollárra becsülik, ami jó magyar forintra átszámolva 277255000000 forint, vagyis majdnem 300 milliárd forintnyi tiszta profit. Benjamin Swinburne elemző szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy az előző három filmhez képest a nemzetközi piac hatalmasat nőtt, és sok film esetében több bevételt hoznak a tengerentúli jegyeladások, mint az amerikaiak. 

Az elemző ráadásul további bevételeket vár a licenszelt Star Wars-játékokból és más termékekből, amik évente három milliárd(!) dolláros bevételt termelhetnek, ebből 275 millió tisztán a Disneyhez vándorol. További fél milliárd dollárt kereshetnek még a

  • videojátékokból
  • DVD-eladásokból
  • és kábeltévés adásokból.

Persze sok pénzt csak sok pénzből lehet csinálni, az elemző nagyjából 423 millió dollárra becsüli a film teljes költségét, ebbe beletartozik a gyártástól a forgalmazáson át a marketingig minden. Swinburne arra is figyelmeztet, hogy érdemes Disney-részvényekbe fektetni, mert soha nem volt olyan magasan a cég árfolyama, mint az utóbbi időszakban.