Kit érdekelnek a hülye szuperhősök? Idén jön a Star Wars 7!

2015.07.09. 23:50 Módosítva: 2015.07.10. 00:14

A Csillagok háborúja-saga hetedik része hozta leginkább lázba az idei San Diego-i Comic-Con látogatóit - írja az MTI. Az egykori képregényfesztivál ma már sokkal inkább szórakoztatóipari dzsembori lett, ahvá a Marvel és a DC képregénykiadók mellett ma már a legnépszerűbb tévécsatornák és a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók is kiköltöznek. Idén 130 ezer látogatót várnak a vasárnapig tartó rendezvényre.

A fanatikus rajongók szerint mindenki a péntek délutáni Lucasfilm-előadást várja. A San Diego-i Konferenciaközpont már msot tele van Csubakkás takarót, birodalmi rohamosztagos pulóvert, Darth Vaderes gördeszkát, Yodás hátizsákot, Sith Lordos kisállat-ruhát, plüss evokokat és Boba Fett babákat kínáló standokkkal, és az ott eszméletlen összegeket elverő Star Wars-fanokkal.

De a Star Wars mellett lesz jelmezverseny, valamint egyéb képregény-, illetve szuperhős tematikájú program is. Felvonul a Walking Dead, a Trónok harca stábja, és olyan újdonságok is bemutatkoznak, mint a 2016-ban a mozikba kerülő Batman vs Superman: Dawn of Justice, a Magyarországon november 19-étől látható Az éhezők viadala: A kiválasztott második része, és a készülő Warcraft mozifilm figurái is.

Az idei Comic-Con egyik különlegessége a DC Comics híres karaktereinek (Superman, Batman és Wonder Woman) nagyméretű legómásait felvonultató kiállítás lesz.

A gigabulin ott lesz a Kreténből és a MAD magazinból itthon is ismert Sergio Aragonés, a híres fantasy illusztrátor LuisRoyo, a Babylon 5 atyja, J. Michael Straczynski és természetesen Stan Lee is, a Marvel kiadó egykori főnöke, a Fantasztikus négyes, Vasember, Pókember, Hulk, Thor és egy rakás másik híres képregényhős kitalálója.

Jó, jó, de mi ez a San Diego-izé, és miért van rápörögve minden geek?

Az első San Diego-i Comic Cont 1970-ben rendezte egy csapat lelkes helyi képregényrajongó. Ma már a popkultúra minden szegmense képviselteti magát a százezreket vonzó eseményen: a mangák, a videojátékok, a filmek és a tévésorozatok nagyágyúi is ekkorra időzítik a nagy bejelentéseiket. '74-óta minden évben kiosztják a Comic Con saját díját, az Inkpotot, de ezen a rendezvényen adják oda az alkotóknak a képregényipar Oscarjának számító Eisner-díjakat is.