Johnny Depp csajára kenik a kutyás balhét

2015.07.16. 14:53

Akár 10 év börtönt, de minimum 100 ezer ausztrál dollárnyi (azaz 21 millió forint) pénzbírságot is kaphat Johnny Depp felesége, Amber Heard, amiért 2015. áprilisban becsempészte Ausztráliába Depp két kutyáját, amíg a színész a kontinensnyi országban forgatta A Karib-tenger kalózai 5-öt. A 29 éves színésznőnek szeptemberben bíróság elé kell állnia Queenslandben - írja az MTI.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Depp az ausztráliai Gold Coastban forgatta a Karib-tenger 5-öt, de néhány hetes szünetet tartott, miután megsérült a keze gokartozás közben. Csak április közepén tért vissza Ausztráliába, ám a magánrepülőgépén magával vitte a kedvenc yorkshire terrierjeit, Boot és Pistolt, akiket elfelejtett bejelenteni a hatóságoknál.

Az állatoknak ugyanis az ausztrál törvények szerint egy darabig karanténban kellett volna lenniük a repülőút után, hogy ne vigyenek be semmilyen lappangó betegséget. Az ausztrál kormány ultimátumot adott Deppnek: vigye vissza az Egyesült Államokból titokban az országba hozott kutyáit, különben mindkettőt elaltatják. Az ausztrál mezőgazdasági miniszter ráadásul éles hangú közleményben ment neki a színésznek:

Ha Ausztráliában megszegi a törvényi előírásokat, az Egyesült Államokban vajon betartja a törvényt?

Külön érdekesség, hogy az illegális bevándorló Boot és Psitol le sem bukott volna, ha nincs az a két túlbuzgó kutyakozmetikus, akik arról posztolgattak a céges Facebook-oldalon, hogy milyen jó Deppék ebeit fazonírozni. Azóta közölték is ugyanott, hogy kaptak engedélyt a dicsekvésre, és nem tudtak a kutyacsempészésről.

A két kutyát egyébként végül Amber Heard vitte haza Ausztráliából Amerikába.