Mozifilm készül Narutóból

2015.07.31. 22:45

Annak ellenére, hogy a Dragon Ball-film minden idők legrosszabb alkotásainak egyike, és a már ezerszer belengetett Ghost in the Shell/Akira/Cowboy Bebop-filmek sem haladnak semerre, Hollywood még mindig úgy tesz, mintha tényleg érdekelné a japán animációs piac. Most a Variety írja, hogy a Lionsgate előrehaladott tárgyalásokat folytat Michael Graceyvel egy lehetséges Naruto-mozi rendezésére. Michael Gracey eddig leginkább speciális effekteken dolgozott, első rendezői filmje 2016-ban debütál. 

A Naruto a 2000-es évek egyik legnépszerűbb mangája és animéje, aminek Magyarországon is komoly rajongótábora van, sokan ennek a sorozatnak köszönhetően kattantak rá a japán animációs filmekre. A történet Naruto Uzumaki életútját követi végig egy olyan világban, ahol a tradicionális nindzsakultúra mellett megjelenik a misztikum és némileg a fantasy is.

A mangából több mint 200 millió példányt adtak el, a 2002-ben kezdődött sorozatadaptáció pedig 220 részt élt meg. Ezt a Naruto: Shippuuden követte, ami már egy jóval felnőttesebb hangnemet ütött meg, és 2007 óta máig jelennek meg belőle új részek. Emellett 10 tévéfilm is készült belőle, vagyis tényleg baromi népszerű nem csak Japánban, hanem világszerte is.

Persze az ilyen híreket érdemes mértékkel kezelni, hiszen az amerikaiak legalább annyira nem értik a japán rajzfilmsorozatok lényegét, mint amennyire a japánok képtelenek felfogni, hogy a saját országukon kívül van még egy bazinagy nyugati piac, ami epekedve várja, hogy végre tudomást vegyenek róluk. Mindenesetre a Naruto tele van potenciállal, csak könyörgünk, hozzanak a stábhoz pár japán kollégát is, nehogy megismétlődjön a Dragon Ballban tapasztalt borzalom.