A Disney uralta a nyári mozibevételeket

2015.08.24. 10:31

Ha minden igaz, ez lehet minden idők második legjobb nyara, legalábbis ami a mozibevételeket illeti, írja a Variety. A haszon eloszlása azonban koránt sem egyenletes, két stúdió osztozik a bevétel nagy részén, a Disney és az Universal, ami az olyan nagy dobásoknak köszönhető, mint a Jurassic World vagy a Bosszúállók újabb része. A top 10-be kerül filmekből hét ehhez a két stúdióhoz tartozott.A Variety összeszedte az idei nyár legjobban és legkevésbé sikerült filmjeit.

Az Universal kétség kívül a Jurassic World-del dobott a legnagyobbat, aminek bevétele minden eddigi rekordot megdöntött, és hatalmasat taroltak a sárga Minyonokkal is. Becsúsztak azonban hibák is, mint a Ted 2, ami viszont nem dübörgött a pénztáraknál, harmadik rész így valószínűleg nem lesz. A Disney-nek is becsúszott a nyárra egy baki, mégpedig a George Clooney főszereplésével készül Holnapolisz, pedig ezt mi is nagyon vártuk, a nézők azonban nem voltak rá kíváncsiak.

A Warner Bros a Mad Max újabb részével dobott hatalmasat ezen a nyáron szintén bevételi rekordokat döntögetve, a nagy siker mellett azonban több filmjük is megbukott, mint például a Törtetők moziváltozata, a Magic Mike XXL, de egyelőre nem nagyon hasít Guy Ritchie új filmje, az U.N.C.L.E. emberei sem.

A Fox a Kém című filmmel tudott termelni ezen a nyáron, a Magyarországon, - Budapesten és Balatonnál forgatott filmet az amerikai kritikusok és a nézők is nagyon szerették. A Paramountnak Tom Cruise keresett pénzt ezen a nyáron az új Mission Impossible filmmel, a Terminator Genisys azonban nem tekinthető bevételi sikernek, és nem tudott nagyot dobni most a Sony sem.