Mads Mikkelsen a Hannibal után egy Marvel-filmben lehet főgonosz

2015.08.28. 11:07

Nagyon úgy néz ki, hogy a Marvel 2016 november 4-én bemutatásra kerülő Doctor Strange című filmjében a Hannibal tévésorozat címszereplője, Mads Mikkelsen lesz Benedict Cumberbatch, azaz Doctor Strange esküdt ellensége. A hírt a Variety tette közzé, és hozzátették, hogy ugyan hivatalos ajánlatot még nem kapott a dán színészóriás, de fog, és onnantól kezdve csak rajta múlik majd a dolog, de állítólag rajta meg nem fog, mert Mikkelsen nagyon szeretne Cumberbatch-csel egy filmben szerepelni, amiben ráadásul Tilda Swinton és Chiwetel Ejiofor is játszik majd.

A Doctor Strange-et Scott Derrickson remdezi majd Jon Spaihts forgatókönyvéből, a producer pedig természetsen a Marvel-főnök Kevin Feige lesz.  Cumberbatch a filmbven egy Stephen Vincent Strange nevű, egykori idegsebészt  alakít, aki egy baleset után pályát vált, és a Föld védelmezőjének áll, a dolga pedig megvédeni minket az okkult erők támadásától. A karakter nem mai gyerek, 1963-ben jelent meg először. A filmben Swinton Strange mentorát alakítja majd, Ejiofor pedig Baron Mordo lesz, Strage egyik ellenfele.

A Mikkelsennek szánt karakterről egyelőre semmi hír, de 1963 óta csak volt annyi gonosz alak ebben a kéregénysorozatban, hogy egyet összerakjanak belőlük. A film forgatása idén ősszel kezdődik, vélhetően Mikkelsen részvételével, akit a Marvel már a Thor 2-re is le akart szerződtetni, de a Hannibal forgatása miatt ez nem jött össze. Ha Mikkelsen aláír, ez lesz a második nagy szerepe a Hannibal kaszája óta, hiszen fontos karaktert alakít majd a Star Wars: Rogue One-ban is, ami majd a Doctor Strange után egy hónappal,  2016 december 16-án kerül mozikba.

Mads Mikkelsennel nemrég interjúztunk a Hannibal kapcsán, itt tudják elolvasni