Még a végén jó lesz a Thor 3.

2015.10.05. 09:40

Megoszlanak a vélemények, hogy melyik a Marvel-univerzum leggyengébb sorozata, de ha engem kérdezne valaki, egyértelműen a Thort mondanám. Én a rendezőket okolnám érte, Kenneth Branagh nemigen passzolt a mitikus, északi mitológiából összelapátolt sztorihoz, a másodikat rendező, Trónok harcával befutó Alan Taylor pedig annyira jellegtelen volt, hogy még kézjegyet sem tudott magának felmutatni (Branagh legalább mindig hülye szögekben döntögette a kamerát). 

A Marvel is érezhette ezt, és miután az Amerikai kapitány második részével a Russo testvérek személyében vígjáték-rendezők tűntek a legalkalmasabbak a feladatra, a Thor harmadik, Ragnarok alcímű részére szintén olyanokat kerestek, akik már rendeztek sikeres komédiákat. Szóba került Rawson Marshall Thurber (Kidobós, Családi üzelmek) és Ruben Fleischer (Zombieland) is, de a név, amitől sokkal izgatottabb lettem, az Taika Waititi. És hogy ő kicsoda? Ő rendezte az év egyik legviccesebb filmjét, a vérszívókból hülyét csináló Hétköznapi vámpírokat.

Waiti azelőtt leginkább a Slágermájerek (érhetőbben: Flight Of The Conchords) egyik alkotója volt, illetve rendezett két játékfilmet (Sas kontra cápa, Boy), és nem szabad elhanyagolni, hogy egy animált szereplő hangja volt a rettenetes Zöld lámpásban is.

A Hollywood Reporter szerint a Marvel most tárgyal a részletekről Waititivel.