A Hangya három folytatást is kaphat a Marveltől

2015.10.09. 09:37
Az Ant-Man (nálunk Hangya) pont olyan elbánásban részesül a Marvelnél, mint a többi szuperhős: minden bőrt lehúznak róla. És még Waspot (Darázs) is megkapja társfőszereplőnek.

A Marvel Cinematic Universe azaz Marvel Filmes Univerzum (javaslom, honosítsuk meg a MFU rövidítést rá) arról (is) híres, hogy állandóságot hozott a képregényfilm-rajongók életébe: a filmek hangulata nagyjából egyforma, a szereplőválogatás lassan bármelyik Marvel-fanatikusra is rá lehet bízni, nagyon nem fognak mellélőni, a forgatókönyvek pedig dettó ugyanazt a mintát követve építkeznek, szóval aki meglepetést vár, az ne Marvel-filmekre üljön be a multiplexbe. Az állandóság tetten érhető abban is, hogy eddig minden MFU-film kapott már folytatást, vagy maga is egy folytatás ugye.

Ezért nem túl meglepő, hogy a Hangya is megkapja a maga folytatását, sőt, ha minden úgy alakul, ahogy kell neki, akkor menten hármat, melyek közül az első 2018 július 6-án kerül mozikba. Ami viszont már fura, hogy a második Hangya-film címe Ant-Man And The Wasp, azaz Hangya és Darázs lesz, egyértelműen jelezve, hogy a filmben főszerepet kap az Evangeline Lilly alakította szuperhőscsaj, aki a Hangya vége főcíme utáni pluszjelenetben kapta meg a jelmezét.

A Hangya 2-vel kicsivel hátrébb kerül a Black Panther- és a Captain Marvel-film is (2018 február 16-ra és 2019 március 8-ra), ráadásul ahelyett, hogy a Captain Marvel lenne az első női szuperhős főszereplésével készülő Marvel-film, ezt a történelmi szlogent majd a Hangya 2 bemutatója előtt dönthetik el a marketingesek.

A Marvel ezen kívül bejelentett még három, egyelőre cím nélküli filmet, melyek közül az egyikről a Variety azt tippeli, hogy a Hangya 3 első része lehet, így értelemszerűen lesz majd egy Hangya 3/2 is, illetve a bemutatás előtt álló Doctor Strange is megkaphatja a maga folytatását. Ezeket a filmeket 2020 május 1-jén, július 10-én és november 6-án mutatják be.