Azt hitte, hogy csak egy film lesz a Monopolyról? Hahaha!

2015.10.28. 13:34

Idén lett 80 éves a világ egyik leghíresebb társasa, naná, hogy Hollywood már régebben lecsapott a megfilmesítési jogokra. Egy időben úgy volt, hogy Ridley Scott fogja rendezni, és egy ingatlanipari szatíra lesz – remélem, az csak annyiból állt volna, hogy egy bajszos, cilinderes bácsi egy ezüstautóban pénzt szór egy csomó épülő épület elé. De sajnos sosem fogjuk megtudni, mert a Hasbro lelőtte ezt a változatot, és egy családi kalandfilmet készít belőle – senki ne kérdezze tőlem, hogyan, biztos megvan rá az emberük. Aki egyébként Andrew Niccol, a Gattaca rendezője, őt kérték fel ugyanis a forgatókönyv megírására.

De most meg kiderült, hogy a Monopoly akkora tárháza az ötleteknek, hogy készül belőle egy másik film is, igaz, ez legalább nem valami humbug kifogással, hanem a társas készítéséről fog szólni, írja a Variety.

Egyelőre csak a terv van készen: a februárban megjelent tényfeltáró könyv, a The Monopolists: Obsession, Fury and the Scandal Behind the World’s Favorite Board Game adaptációja lenne, ami a Monopoly megszületésének körülményeiről szól. Vagyis egészen pontosan arról, hogyan lett a The Landlord's Game nevű, oktatási céllal született játékból a világ egyik legismertebb társasjátéka.