A Disney már azért is perel, ha egy Star Wars figura képét kiposztolod

2015.12.11. 09:37

CIKKÜNK KÉPE ÉS SZÖVEGE SPOILERES.

SZÓLTUNK!

12310691 10153388820257153 8590253533069071510 n

Elértünk a paranoia határára, és bokáig gázolunk a nagyvállalati céges kultúra kontrollfreak hozzáállása miatt elhullott irodisták után maradó post-it-halomban, amin olyan feliratok olvashatók, mint

Gizike, perelje be lophasjoshka28-at, mert kiposztolt a Twitterre egy képet arról az akciófiguráról, amit egy hipermarketben vett, és számlája is van róla, meg minden, szóval full jogos, de leszarjuk, és perelünk.

Az történt hogy az itt látható képet a Star Wars Action News nevű oldal posztolta ki azt követően, hogy elmentek a helyi Walmartba, és ott megvették a Star Wars VII: Az erő ébredése című film egyik szereplőjét ábrázoló fugurát. A játékokat már hónapok óta (az első trailer megjelenése után már piacra dobták a főszereplőket ábrázoló bábukat) lehet kapni, igaz, ezt, a Rey nevű csajt az Ellenállás (leánykori nevén Lázadók) egyenruhájában, sőt, a bázisukon ábrázolót nem, mert spoileres és lelő egy olyan történeti elemet, amit a Disney szeretett volna megtartani magának.

Jobban oda kellett volna figyelni.

A Walmartnak hamarabb kiküldött bábukból nem az lett, hogy elnézést kértek és visszavonták a játékot, hanem az, hogy aki megveszi, hazaviszi és lefotózza, azt beperelik. Az indok: jogsértő tartalom, a fotó egy "kiadatlan" figuráról készült, ami ugye annyira kiadatlan, hogy meg is lehet venni az USA legnagyobb hipermarketláncában.  A Twitter és a Facebook meg be is tojt ettől, és levették a képeket.